Pošta Slovenije podpisala pismo o nameri s start-up podjetjem Locodels Hrvaška

Hitra dostava spletnih nakupov v segmentu B2C

MARIBOR, 15. maj 2018 – Pošta Slovenije in start-up podjetje Locodels Hrvaška sta na konferenci Podim, ki se je udeležujejo najobetavnejša start-up podjetja iz Jadranske regije in zahodnega Balkana, investitorji iz vsega sveta ter predstavniki velikih uveljavljenih podjetij iz regije in širše, podpisala pismo o nameri o poslovnem sodelovanju. Kot sta ob podpisu pisma o nameri poudarila generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak in direktor start-up podjetja Locodels Hrvaška Stevica Kuharski, je bistveni cilj sodelovanja hitra dostava spletnih nakupov v segmentu B2C.

Na razvitih trgih EU in ZDA se kot trend dostave iz spletnih trgovin vse bolj uveljavlja dostava  istega dne znotraj večjih mest in celo dostava v nekaj urah, sedem dni v tednu. Spletni trgovci na različne načine iščejo možnosti nadgradnje dostave blaga iz e-trgovine. Glede na geografsko majhnost Slovenije je v prihodnje pričakovati težnje po fleksibilni in hitri dostavi, ki jo lahko zagotavljajo ponudniki, ki delujejo po modelu delitvene ekonomije.

Model delitvene ekonomije

Eno od takšnih podjetij je start-up podjetje Locodels Hrvaška, ki ponuja inovativno rešitev za dnevno mestno dostavo po modelu »delitvene ekonomije«, pri čemer prek spletne platforme ponuja prevoz pošiljk posameznikom (ti morajo imeti prijavljeno dejavnost), ki za opravljanje te storitve ponujajo svoje delo in vozilo. Pri tem imajo posamezniki možnost, da svoja, v določenem trenutku »neuporabljena« sredstva, delijo prek navedene platforme, za kar dobijo plačilo. Navedeno pomeni, da ponudnik storitve nima lastnih kapacitet, ampak jih najema na trgu, pri čemer za upravljanje voznikov, naročil in dostav uporablja spletno aplikacijo.

Pošta Slovenije išče povezave s start-upi

»Optimizacija dostave poštnih pošiljk, pametna in trajnostna logistika, e-poslovanje in sodobne informacijske storitve so prednostna področja, na katerih Pošta Slovenije sistematično išče povezave s start-up podjetji. Locodels je tako pravi partner za Pošto Slovenije, saj je z njim možen zgoden in hiter razvoj storitev, ki izhajajo iz potreb kupcev. Bistvo tega poslovnega modela je v kombiniranju naročil za dostavo in samodejni optimizaciji prek njihove dostavne platforme. V sodelovanju z njimi lahko nivo storitev dostave spletnih nakupov dvignemo na višjo raven, saj bomo kupcem omogočili dostavo takrat, ko jo ti želijo,« ob podpisu pisma o nameri poudarja generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak.

Poslovni model Locodels 

Direktor start-up podjetja Locodels Hrvaška Stevica Kuharski ob tej priložnosti poudarja: »Sodelovanje Locodelsa in Pošte Slovenije pomeni velik korak naprej v regionalni širitvi in krepitvi položaja na trgu. Pošta Slovenije je naš partner v Sloveniji in s tem sodelovanjem dokazujemo, da je lahko naš poslovni model primeren tudi za velike korporacije oziroma velika podjetja, kot je Pošta Slovenije. Od  našega poslovnega modela imajo največje koristi kupci v internetnih trgovinah in tudi internetne  trgovine z dostavo na ta način krepijo lojalnost svojih kupcev s tem, ko jim omogočajo dostavo tudi v popoldanskih in poznih večernih urah. Posamezniki, ki opravljajo dostavo, so naši poslovni partnerji in so registrirani za opravljanje dostave (s.p., d.o.o.). Poslovni model sodelovanja s Pošto Slovenije je primeren tudi za druge države v regiji in današnji podpis pisma o nameri pomeni tudi prepoznanje in potrditev našega znanja in izkušenj.«

Pošta Slovenije in start-up podjetje Locodels Hrvaška nameravata omogočiti dostavo spletnih nakupov prek spletne platforme v septembru na območju Ljubljane, v nadaljnjem sodelovanju pa tudi v ostalih mestih in med mesti.

*Na fotografiji (od leve proti desni): direktor start-up podjetja Locodels Hrvaška Stevica Kuharski in generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak

Skupina Pošta Slovenije

Sledite nam

Klepet

Pin It on Pinterest

Share This